Onze bakkerij

Onze bakkerij

Al meer dan een eeuw is bakkersfamilie Koenen een begrip op het gebied van heerlijk brood en banket. Bakkerij Koenen is een familiebedrijf, dat is opgericht in 1869 en tot 2004 gevestigd was aan de Klapstraat in Westervoort. In 2004 is er op het Vergun in Westervoort een nieuwe bakkerij gebouwd, die een enorme nieuwe impuls heeft gegeven. Vanuit deze bakkerij worden dagelijks de acht eigen bakkerswinkels in Westervoort, Duiven , Arnhem, Nijmegen, Doesburg, Steenderen en Didam, en diverse supermarkten, instellingen, scholen en collega-bakkers voorzien van vers brood en banket.

Van Akker tot Bakker

Onlangs heeft Koenen de Echte Bakker op twee hectare grond naast de bakkerij zijn eigen tarwe verbouwd en geoogst. Het tarwe, vermalen door molen De Hoop uit Oud-Zevenaar, wordt gebruikt voor een eigen Liemers brood, genaamd: Liemers Licht en Liemers Volkoren. Ook wordt er een stuk land klaar gemaakt voor de verbouw van spelt. Koenen de Echte Bakker is sterk in het artisanale, desem- en speltassortiment. Naast deze soorten brood bakken wij ook biologische broodjes.

Oliebol, kerststol of paasbrood?

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Als het gaat om bakken, kent ons land een rijke traditie en een eigen identiteit. Wij hebben een unieke bakcultuur met receptuur voor allerlei feestdagen, zoals de traditionele oliebol, kerststol en paasbrood. Deze typische seizoensproducten, gebakken door Koenen de Echte bakker,gooien hoge ogen en winnen regelmatig prijzen als het gaat om de lekkerste en beste oliebol, de mooiste kerststol of het heerlijkste paasbrood. Een beetje competitie gaat Koenen de Echte Bakker niet uit de weg.