Prijs- en assortimentswijziging 4-7-22

Prijs- en assortimentswijziging 4-7-22

Per ingang van 4 juli aanstaande zullen wij noodgedwongen de prijzen moeten verhogen door de explosieve stijging van diverse kosten componenten
Dit heeft helaas consequenties voor ons assortiment en de bijhorende verkoopprijzen.

Mede door de situatie in Oekraïne stijgen de grondstoffen- en energieprijzen, waardoor wij er niet aan ontkomen om onze prijzen voor de komende tijd te moeten bijstellen.
De grondstofprijzen stegen gemiddeld 115%, waar de energie-, verpakking- en transportkosten met ruim 50% stegen en de verhoging van de loonkosten ca. 7% bedragen.

 

Prijswijzigingen per 4 juli 2022:
De afgelopen weken hebben wij in samenwerking met Foodbase, BEKO MOC & Top Bakkers diverse kostprijsberekeningen erop losgelaten. De uitkomsten hiervan zijn dat alle prijzen van de broden stijgen, maar niet allemaal gelijkwaardig.
De basisbroden stijgen ca. met €0,20 en de luxe soorten met ca. €0,30, daarnaast hebben wij ervoor gekozen om het klein zacht en hard brood niet te verhogen.

Om de continuïteit, kwaliteit en service te kunnen blijven waarborgen moeten wij helaas deze verhogingen doorvoeren. Wij beseffen goed dat ons assortiment op alle dagen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moeten blijven
en hebben daarom gekozen om de basis soorten beperkt te verhogen. Onze basisbroden wit, tarwe en fijn volkoren gaan €2,90, €2,90 en €2,95 kosten voor een heel brood.
Daarnaast zullen de vaste dagpakkers blijven maar wel iets stijgen en zal het maandbrood (luxe meergranen soort) stijgen naar €2,95.

Benieuwd wat jouw favoriete broodsoort kost? Bekijk onze onlineshop voor het actuele aanbod/overzicht.