Bakkerij Koenen bakt speciaal Futselaars Fitkorn-brood

Bakkerij Koenen bakt speciaal Futselaars Fitkorn-brood

De deelname van marathonloper Frank Futselaar aan de Olympische Spelen volgend jaar leidt tot groot enthousiasme bij bewoners en bedrijven in zijn geboortedorp Westervoort. Ze zijn overduidelijk trots op hun dorpsgenoot.

 

Zo bakt de Westervoortse Bakkerij Koenen de komende weken een speciaal Futselaars Fitkorn-brood. Een deel van de opbrengst gaat naar de sponsorgroep die het Olympisch traject van de hardloper mogelijk maakt.

 

Frank Futselaar leverde zijn bijzondere prestatie op zondag 6 december in Valencia. Daar liep hij op de seconde de limiettijd voor de Spelen: 2.11.30. De verwezenlijking van een droom voor Futselaar, die al drie jaar toewerkt naar kwalificatie voor de Olympische Spelen.

 

Een speciaal brood vanwege zijn prestatie vindt Futselaar ‘te gek’. “Ik weet dat veel mensen in Westervoort met me meeleven. Ik vind het een geweldige eer dat een toonaangevend bedrijf als Bakkerij Koenen een speciaal brood voor mij bakt. Temeer natuurlijk omdat het een heel gezond brood is. Met veel vezels. Ik heb het geproefd, het smaakt geweldig.”

 

Over Futselaars Fitkorn kan Arjan Koenen van Bakkerij  Koenen meer vertellen. “Niet alleen een brood met veel vezels, maar ook veganistisch en met toegevoegd vitamine-D. Een brood dat energie levert. Echt iets voor Frank en andere sporters. Wellicht moet hij nog sneller lopen dan de limiettijd en dat gaat hem met dit brood geheid lukken.”

 

Futselaars Fitkorn-brood is vanaf donderdag 10 december twee weken lang te koop in alle twaalf winkels van Bakkerij Koenen in de regio.